Op zaterdag 18 april neemt Excelsior deel aan de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen in Schouwburg ‘De Lawei’ in Drachten. Het ONFK is een wedstrijd voor fanfare-orkesten. Een wedstrijd waarbij elke deelnemer in zijn eigen divisie slechts één verplicht muziekwerk speelt. Een wedstrijd ook waar een kampioenschap aan verbonden is. Deelnemen aan het ONFK is de uitdaging aangaan kampioen van Nederland te worden binnen de eigen divisie. Excelsior Westenholte gaat deze uitdaging aan met in totaal 10 deelnemers in de 1e divisie.

Voor de 1e divisie is het muziekwerk “Aragorn” van Hardy Mertens als verplicht werk aangewezen. Beoordeling wordt gedaan door een geblindeerde vakjury. De vakjury bestaat uit Luuk Tuinstra (vz), Jouke Hoekstra en Danny Oosterman. De volgorde van optreden wordt door middel van loting bepaald. Iedere fanfare (ook buiten Nederland) kan zich inschrijvingen voor het ONFK. De fanfare met het hoogste puntenaantal mag zich in zijn divisie kampioen van Nederland noemen.

Na een gedegen voorbereiding en twee tryout concerten worden deze week de puntjes op de “i” gezet. Voor belangstellenden die niet op 18 april naar Drachten komen, bestaat de mogelijkheid de open generale repetitie van Excelsior op vrijdag 17 april te bezoeken. Deze afsluitende repetitie begint om 20.00 uur en wordt gehouden in Het Anker in Westenholte.

Categorieën: A-orkest