Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat kinderen muziek nodig hebben. En daarbij helpen wij als muziekvereniging Excelsior Westenholte natuurlijk graag een handje.

Omdat muziek niet alleen leuk is, maar ook ontzettend leerzaam
Doelgericht muziekonderwijs levert een inspirerende en krachtige bijdrage aan de totale ontwikkeling van ieder kind afzonderlijk en aan de school als gemeenschap. Wetenschappelijk onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat muziek ervoor zorgt dat het ruimtelijk inzicht en de sociale vaardigheden verbeteren, het functioneren van het geheugen verbetert en het IQ verhoogt. Ook bevordert het de taalontwikkeling en draagt het bij aan de emotionele stabiliteit en empathie.

Doorlopende leerlijn voor groep 1 t/m 8
Muziekvereniging Excelsior Westenholte heeft in samenwerking met Stichting TacT Muziek een plan opgesteld om muziek als doorlopende leerlijn voor de groepen 1 t/m 8 in te bedden in het basisonderwijs. In januari 2018 is CBS De Morgenster gestart met het eerste jaar van het Muziek in de Klas-project. Het project is voor drie jaren ingeroosterd. Gedurende deze jaren stelt Excelsior een volwaardige set instrumenten beschikbaar specifiek voor het Klassenorkest. De voormalige OBS De Ridderspoor heeft ook 3 jaar lang van dit project gebruik mogen maken op basis van de Impulsregeling Muziekonderwijs. Het Klassenorkest kan zelfs in kortstondige projecten worden uitgevoerd zo bewijst de Christelijke Daltonschool Koningin Emma in Zwolle, waarmee Excelsior in 2020 een samenwerking is aangegaan.

Ook voor jouw vereniging of basisschool?
Ben je in de wijk, het dorp, of de stad ook op zoek naar een logische samenwerking tussen de basisschool en de muziekvereniging? Laat je dan inspireren door het Klasse[n]orkest en neem contact op om je te informeren naar de mogelijkheden. Voor meer informatie over muziekvereniging Excelsior Westenholte en het Klassenorkest klikt u op de links.