Muziekvereniging Excelsior Westenholte geeft samen met Brassband Amersfoort (BBA) een FaBra-concert in de Stinskerk in Zwolle (Westenholte). Een concert waarin de fanfare- en brassbandmuziek centraal staan. Een concert met werken van de echte klassieken zoals Holst en Vivaldi. Met daarnaast werken van hedendaagse helden, zoals Peter Graham, Jan de Haan en John Rutter.

Brassband Amersfoort
Brassband Amersfoort (BBA) staat onder leiding van Vincent Verhage en komt uit in de tweede divisie. Jaarlijks neemt BBA deel aan de Nederlandse Brassband Kampioenschappen. BBA probeert goed muzikaal spel te combineren met gezelligheid en is in voorbereiding op deelname aan het concertconcours in Zutphen op 17 maart 2018. Tijdens de eerste try-out op 17 februari wordt het concoursprogramma ten gehore gebracht. Het programma van BBA bestaat uit de werken: Phoenix van Peter Graham; A Moorside Suite van Gustav Holst en Natalis, symphony for brass and percussion van Martin Ellerby.

Programma Excelsior
Na deelname aan het WMC in 2017 heeft Excelsior in 2018 geen concoursdeelname op haar programma staan. Wel is Excelsior één van de deelnemers aan het IJsselfestival dat op 9 juni in Het Anker wordt gehouden. Ter inspiratie op het IJsselfestival speelt Excelsior, onder leiding van dirigent Marten van der Wal, ‘Harmony Festival’ van componist en IJsselfestivaljurylid Jan de Haan. Daarnaast zal het programma van Excelsior veel lichte muziek bevatten.
 

Het FaBra-concert wordt op 17 februari in de Stinskerk in Zwolle (Westenholte) gehouden en begint om 20.00 uur. De toegang tot het concert is gratis.

Categorieën: A-orkest