Een prachtige zaal. Op het podium je buurman uit de straat die bugel speelt. Daar tegenover de saxofonist die je ook bekend voor komt. Op de achterste rij een indrukwekkende batterij slagwerk die met veel enthousiasme wordt bespeeld. Een bevlogen dirigent ervoor.
Dat is HRFSTWND: Verrassende concerten door amateurs en professionals. Topconcerten door blaasorkesten in de mooiste muziekzalen en theaters van Oost-Nederland.

Orkesten
Vrijdag 19 oktober 2018 laten Excelsior Westenholte uit Zwolle o.l.v. Marten van der Wal en Chr. Muziekvereniging Euphonia Wilsum o.l.v. Thijs Musch in het kader van HRFSTWND horen hoe eigentijds fanfaremuziek kan zijn. Geniet van de verrassend symfonische klanken en de muzikale een-tweetjes met topsolisten. Een belevenis en een feestje!

Programma

Van een muzikale vertolking van het verhaal van de verschrikkelijke sneeuwman (in Migyur van Eric Swiggers) naar een tango met Johan Olof als vioolsolist: Euphonia Wilsum schotelt u een divers programma voor. Excelsior Westenholte brengt een afwisselend programma met kleuren als thema. Colors van Bert Appermont uitgevoerd door trombonist Jilt Jansma is hierbij het stralend middelpunt.

Een ontspannen verrassing
Het sfeertje bij de HRFSTWND-concerten is relaxed. Je neemt gewoon je familie, buren of vrienden mee, want op het podium zit een broer, vriendin of collega. Die kennen zij ook. Ze horen regelmatig hoe hard er wordt gerepeteerd. Dan word je vanzelf nieuwsgierig naar het eindresultaat. En ken je niemand in het orkest? Juist dan zal HRFSTWND een verrassing voor je zijn. Want reken er maar op dat elk concert mooi, leuk, vrolijk of indrukwekkend is!

JA! Ik wil naar dit grootse concert
Kaarten voor het HRFSTWND-concert van 19 oktober zijn voor € 10,– verkrijgbaar via de website van Excelsior (www.excelsior-westenholte.nl/kaarten). Excelsior heeft de hand weten te leggen op de mooiste zitplaatsen in de zaal. Het concert vindt plaats in de Stadsgehoorzaal in Kampen en start om 20.15 uur. Be there !

Categorieën: A-orkestAlgemeen