Op zaterdag 9 juni wordt wederom het IJsselfestival georganiseerd. Een compleet programma waarbij je van 13.30 uur ’s middags tot 22.00 uur ’s avonds maximaal kunt genieten van muziek. Jong of oud, ervaren of onervaren; het IJsselfestival dient met name als ontmoetingsplek voor muziek en muzikanten. Het festival is bedoeld voor harmonie-, fanfare- en brassbandorkesten op alle niveaus en vanuit alle geledingen. Zowel C-orkesten (opstap), B-orkesten (jeugd) als A-orkesten kunnen hieraan deelnemen.

Rock ‘n Roll
Ieder jaar krijgt het IJsselfestival een ander thema mee. Voor de deze editie is het thema Rock ‘n Roll. Elk orkest is vrij in de uitwerking van het thema, waarbij het voor A-orkesten niet verplicht is om het thema toe te passen. B- en C-orkesten worden zowel op het thema als op de totale presentatie beoordeeld. Hiervoor wordt een originaliteitsprijs ter beschikking gesteld. Het geheel mag voor B-orkesten maximaal 20 minuten en voor C-orkesten maximaal 15 minuten omvatten.

Jurylid Jan de Haan
De commissie is er weer in geslaagd de componist zelf als jury aan het IJsselfestival te binden. Jan de Haan krijgt als opdracht het programma en zijn eigen compositie op niveau te beoordelen. Ieder A-orkest wordt beoordeeld op een eigen samengesteld programma van maximaal 30 minuten, inclusief presentatie, waarbij minimaal één muzieknummer op het eigen niveau (divisie) gekozen moet worden. Verder zal minimaal één compositie geselecteerd moeten worden uit het repertoire van Jan de Haan. B- en C-orkesten zijn overigens niet verplicht een werk van de componist te kiezen.

Aanmelden voor het IJsselfestival kan via ijsselfestival@excelsior-westenholte.nl. Mis het niet!

Categorieën: IJsselfestival