Op zaterdag 5 september hebben we als jeugd van Excelsior een kennismakingsdag gehouden.
We begonnen de dag met een sponsorloop. We hebben een half uur lang rondjes gerend in het Stinspark. Het parcours was ongeveer 400 meter. Al het geld wat daarmee werd opgehaald, gaat naar het jeugdweekend dat plaatsvindt in april.
Er waren veel mensen om ons aan te moedigen. Dat verhoogt de sfeer natuurlijk.
Daarna hadden we even tijd om ons om te kleden en om even te kijken naar het nieuwe stuk wat we kregen. Het was de bedoeling om het nummer aan het eind van de kennismakingsdag aan de ouders van ons te laten horen. Het stuk heette Nosa Nosa.
Toen we klaar waren met het eerste deel van het repeteren gingen we levend Stratego spelen. De jongens speelden tegen de meisjes. De meisjes hebben gewonnen met 2-1.
Na het levend Stratego was het lunchtijd. We hebben knakworsten gehad (opgewarmd door de familie ten Brinke). We zijn daarna bezig geweest met het tweede deel van het repeteren. En daarna gingen we weer een spel spelen. Dit was het smokkelspel. Dit keer wonnen de jongens.
Toen we terugkwamen waren er al een aantal toeschouwers.
We hebben een miniconcertje gegeven van het stuk wat we hadden gerepeteerd. Het resultaat was erg leuk.
Het was een leuke dag en we hebben veel zin in het jeugdweekend!
Wij bedanken ook Eveline Klaasen, Alissa Bos, Marianne Hessels, Karin Schreuder en Lydia van Apeldoorn voor het mogelijk maken van deze dag en de sfeer erin te houden bij iedereen. Kortom, een geslaagde dag.

Yael Timmerman en Florian van de Belt

 

Alle foto’s van de kennismakingsdag zijn hier te vinden.