Op vrijdag 16 december kwam het bekende kerstverhaal van Charles Dickens ‘A Christmas Carol‘ tot leven in Westenholte. Het verhaal over de oude en verbitterde vrek, Ebenezer Scrooge, die in de nacht voor Kerstmis na een aantal geestesverschijningen tot inkeer komt en verandert in een royale, zachtaardige man. Initiator Muziekvereniging Excelsior Westenholte bracht in samenwerking met spelers van toneelgroep “De Voorst”, Gospelkoor “One Spirit”, Mannenkoor “Into my Heart” en Dameskoor “HappyHartKoor” een kerstconcert rondom dit bekende kerstverhaal.
Westenholte kent een rijk cultureel verenigingsleven. De samenwerking wordt in kleinere vorm wel gezocht, maar het samenbrengen van de genoemde verenigingen heeft van dit Kerstconcert een Kerstconcert XXL gemaakt. Door cultureel Westenholte de handen ineen te laten slaan kon het Kerstconcert XXL met recht een Kerst VAN Westenholte worden genoemd. Door het Kerstconcert niet alleen in een muzikale, maar ook in een beeldende vorm te brengen, werd het concert voor iedereen toegankelijk en hiermee een Kerst VOOR Westenholte.
Een bijzonder project dat door de Westenholtenaren bijzonder werd gewaardeerd. Van jong tot oud, heel Westenholte bezocht in Ontmoetingscentrum Het Anker het Kerstconcert XXL. De toegangskaarten waren in no-time uitverkocht. In de prachtig ingerichte sportzalen vonden kinderen hun zitplaats op banken voorin de zaal en ouderen en mindervaliden hadden gereserveerde plaatsen met goed zicht.
De in een royale, zachtaardige man veranderde Ebenezer Scrooge trakteerde aan het eind van de avond de aanwezigen op heerlijke kerstkransen. En zo werd het Kerstconcert XXL afgesloten en werd er in Westenholte nog heel lang nagepraat over de verbinding die tot stand kwam. De verbinding tussen de deelnemers en de verbinding met de wijk in een Kerst VAN en VOOR Westenholte.

Deze avond werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van stichting De Gasthuizen

Categorieën: A-orkest