Op donderdag 22 december aanstaande wordt het Klasse[n]orkest op de Ridderspoor spetterend afgesloten met een feestelijk openluchtconcert tijdens het jaarlijkse kerstfeest. Sinds september vindt op de basisschool de Ridderspoor het unieke project Klasse[n]orkest plaats. Tijdens het Klasse[n]orkest vormen groep 5/6 en 7/8 een echt orkest. Daarmee krijgen leerlingen een optimale ervaring hoe het is om samen muziek te maken. In de onderbouw komen de leerlingen in aanraking met alle vormen van samen muziek maken.
Samen muziek maken is goed voor de ontwikkeling van kinderen, en biedt kinderen een ervaring voor het leven. Door samen muziek te maken in een orkest, ontwikkelen kinderen sociale en intellectuele vaardigheden. Naar elkaar luisteren, het bespelen van een instrument en jezelf durven uiten dragen daar aan bij.
De Ridderspoor heeft het initiatief genomen voor de vernieuwing van het muziekonderwijs, en laat daarmee zien graag in de toekomst van kinderen te willen investeren. Uniek aan het project is de samenwerking met Muziekvereniging Excelsior Westenholte. Door de samenwerking met de lokale muziekvereniging wordt de binnen- en buitenschools muziekbeleving aan elkaar gekoppeld. Tijdens het slotconcert worden de leerlingen begeleid door Excelsior. Het Klasse[n]orkest is een project van Stichting TacT Muziek. De pilot wordt afgesloten met een spetterend slotconcert op donderdag 23 december 2016 om 17:00 uur. De locatie van het concert is het schoolplein van basisschool De Ridderspoor.