Het was een komen en gaan van muzikanten bij het Nieuwe Anker aan de Voorsterweg in Westenholte. Een uitdaging voor de organisatie om dit grootse evenement in goede banen te leiden in het nieuwe onderkomen. De eindconclusie was dat de commissie wederom op een heel geslaagd evenement terug kan kijken.
Het IJsselfestival begon om 12.00 uur met de C- en B-orkesten van verschillende verenigingen. Na loting werd de exacte tijd van optreden bekend en konden de deelnemers hun variaties op het thema “It’s Movietime” laten zien en horen. Van Flintstones tot Frozen en van regisseurs tot ridders en prinsessen, alles kwam voorbij. Groot was ook de diversiteit in muziekkeuze. Componist Harrie Janssen toonde zich verheugd over de enthousiaste jeugdige inbreng en de muzikale kwaliteit van de jeugd deze middag. Als winnaar van de muziekprijs kwam Christelijke Muziekvereniging “De Eendracht” uit Wezep olv. Hendry van Loo uit de bus. Het B-orkest dat op de meest volwassen wijze muziek maakte deze middag. De “Eendracht” ontving voor haar optreden naast de wisselbeker en de uitnodiging volgend jaar opnieuw deel te nemen, een studietrompet beschikbaar gesteld door Muziekhandel Steenbeek uit Nijkerk. De originaliteitsprijs, 10 bioscoopbonnen/vrijkaarten en korting op de overige kaarten (aangeboden door Movie Unlimited uit Kampen), ging naar het B-orkest van Muziekvereniging “Excelsior” Oosterhesselen.
Vanaf 17.30 uur betraden 8 A-orkesten het IJsselfestivalpodium. Met de verplichting een compositie van jurylid Harrie Janssen te spelen werd ook de avond er één vol muzikale verhalen. Ieder op zijn eigen niveau werd er, om Harrie Janssen aan te halen, “genuanceerd gemusiceerd”. De wisselbeker voor best presterende orkest ging dit jaar naar Brassband “Excelsior” Zalk olv. Rieks van der Velde. Daarbij ontving “Excelsior” twee enveloppen ter waarde van € 100,– aangeboden door Muziekhandel Steenbeek Nijkerk en North Music Holland, de firma, die ook met een stand in Het Anker vertegenwoordigd was gedurende de dag.