Dirigenten-in-spe Aranka Wijnbeek (Stedelijk Museum Zwolle), Marleen Degens (Patisserie Lindeboom Zwolle) Gerda Schutte (Schutte Tweewielers Westenholte) en Maarten Westerduin, (directeur Westerduin Groep, voorzitter CDA Overijssel en voorzitter Algemene Kerkenraad Protestantse Gemeente Zwolle) maken zich op voor de strijd om de titel ‘Zwolle’s Maestro 2017’. Een uniek en muzikaal avontuur dat deze bekende Zwollenaren nog nooit eerder hebben meegemaakt. De Grande Finale vindt plaats op zaterdag 11 februari om 20.00 uur in Het Anker in Westenholte.

Na een korte masterclass door dirigent van Excelsior Westenholte, Marten van der Wal, zijn de Maestro-voorbereidingen op donderdag 19 januari van start gegaan. Het leiden van het orkest werd niet echt een lijden, maar verliep wel met vallen en opstaan. Want het lijkt zo eenvoudig om een orkest te leiden, alsof een dirigent wat willekeurig met z’n armen staat te zwaaien. Maar Maestro laat zien dat je over heel wat capaciteiten én charisma moet beschikken om een orkest van 50 man goed door een muziekstuk te leiden.

Bekende Zwollenaren, bekende muziekstukken
De dirigenten in spé dirigeren ieder twee muziekstukken. Bekende melodieën van Michael Jackson, Marco Borsato en de Muppets zijn enkele muzikale ingrediënten voor een avond boordevol bekende muziek en veel plezier. Een vakkundig samengestelde jury, bestaande uit winnaar van de editie uit 2015 Wim Schokker, ervaringsdeskundige Truus Mulder en eigen dirigent Marten van der Wal, beoordeelt de deelnemers met het geven van punten. Doorslaggevend voor de winnaar is het publiek. Degene die het meeste succes ontvangt vanuit het publiek, gemeten aan het applaus, wordt verkozen tot Zwolle’s Maestro 2017. Presentator Henk van de Kamp weet de avond op ludieke wijze aan elkaar te praten.

Meer info
Het Maestro-concert begint op zaterdag 11 februari om 20.00 uur en wordt gehouden in Het Anker, Voorsterweg, Westenholte/Zwolle. De entree bedraagt € 8,- p.p. (kinderen tot 12 jaar € 5,– p.p.) en kaarten zijn verkrijgbaar bij de servicebalie van Jumbo Westenholte en bij Patisserie Lindeboom, Kerkstraat 39, Zwolle. Let op: Vol is vol!

Categorieën: A-orkestAlgemeen