In een uitverkocht Anker in Westenholte won Wim Schokker op zaterdag 27 juni de titel ‘Zwolle’s Maestro 2015’. De competitie was opgezet naar aanleiding van een succesvol televisieprogramma waarbij BN’ers als dirigent voor een orkest werden gezet. De Zwolse verkiezing ging tussen Jeroen van Doornik, nachtburgemeester van Zwolle, Ton ten Hove, oud-weerman van RTVOost, Gerdien Kanis, eigenaresse van Gerbera Westenholte en voorzitter van de Westenholter winkeliersvereniging en Wim Schokker, oud eigenaar van de C1000 Westenholte. De afgelopen weken repeteerden de dirigenten in spé verschillende keren met het vijftigkoppige orkest. Schokker maakte zaterdagavond tijdens de finale de meeste indruk.

Ter introductie van de kandidaten verscheen voorafgaand aan hun optreden een introductiefilmpje. Bij het betreden van de bok en de dirigeerstok in de, soms wat trillende, hand moesten de kandidaten laten zien hoe ze Excelsior door een muziekstuk konden leiden. Alles werd aangegrepen om een kunstwerk van het dirigeren te maken; de concertmeester kreeg een hand en ook aandacht aan het publiek werd niet vergeten.

Punten in decibellen
Na elk optreden volgden de punten van de jury, bestaande uit wethouder van Cultuur Jan Brink, ervaringsdeskundige Truus Mulder en eigen dirigent Marten van der Wal. Met cijfers variërend van een 7 tot een 9 stond er aan het eind van de avond een voorlopige eindstand op het bord. Het applaus van het publiek gaf uiteindelijk de doorslag. De uitkomst uit de decibellenmeter werd bij de tussenstand opgeteld en na een nek-aan-nek race werd de winnaar bekend. Wim Schokker draagt de titel Zwolle’s Maestro 2015.