Vier bekende Zwollenaren strijden om één titel: Zwolle’s Maestro 2015

Dirigenten-in-spe Jeroen van Doornik, nachtburgemeester van Zwolle, Ton ten Hove, oud-weerman van RTVOost, Gerdien Kanis, eigenaresse van Gerbera Westenholte en voorzitster van de Westenholter winkeliersvereniging en Wim Schokker, oud eigenaar C1000 Westenholte maken zich op voor de strijd om de titel ‘Zwolle’s Maestro 2015’. Een uniek en muzikaal avontuur dat deze bekende Zwollenaren nog nooit eerder hebben meegemaakt. De Grande Finale vindt plaats op zaterdag 27 juni om 20.00 uur in Het Anker in Westenholte.

Donderdag 11 juni stonden de vier deelnemers voor het eerst voor een orkest. Dirigent van Excelsior Westenholte, Marten van der Wal, gaf na een korte masterclass het stokje letterlijk over aan de deelnemers. Het leiden werd niet echt een lijden, maar verliep wel met vallen en opstaan. Want het lijkt zo eenvoudig om een orkest te leiden, alsof een dirigent wat willekeurig met z’n armen staat te zwaaien. Maar Maestro laat zien dat je over heel wat capaciteiten én charisma moet beschikken om een orkest van 50 man goed door een muziekstuk te leiden.

Bekende Zwollenaren, bekende muziekstukken
De dirigenten in spé dirigeren ieder twee muziekstukken. Bekende melodieën van de Radetzky Mars, Koning Voetbal en You’ll Never Walk Alone zijn de muzikale ingrediënten voor een avond boordevol bekende muziek en plezier. Een vakkundig samengestelde jury, bestaande uit wethouder van Cultuur Jan Brink, ervaringsdeskundige Truus Mulder en eigen dirigent Marten van der Wal, beoordeelt de deelnemers met het geven van punten. Doorslaggevend voor de winnaar is het publiek. Degene die het meeste succes ontvangt vanuit het publiek, gemeten aan het applaus, wordt verkozen tot Zwolle’s Maestro 2015.

Het Maestro-concert begint op zaterdag 27 juni om 20.00 uur en wordt gehouden in Het Anker, Voorsterweg, Westenholte/Zwolle. De entree bedraagt € 5,- p.p. en kaarten zijn verkrijgbaar bij de kiosk van Jumbo Westenholte en via de website van Excelsior (homepage/kaarten). Let op: Vol is vol!